Školní rok 2020/2021

15.07.2021 15:52

Menší ohlédnutí za uplynulým rokem…

Školní rok 2020/2021 byl, jak všichni dobře víme, neobvyklý a pro společné sportování velmi náročný. I přesto se nám podařilo zorganizovat aktivity, které děti společně s rodiči mohly plnit i za času lockdownu.

Na podzim měli atleti za úkol sbírat kešky – čísla, která byla ukryta na určitých místech (např. na Těšíkovské kyselce, ve Žlebě, v Lipině a jiné). Šestá keška byla speciální, vánoční. Děti ji v doprovodu rodičů mohly najít na Aleši při společném opékání špekáčků v blízkosti vánočního stromečku. Před skromném vánočním setkání proběhl také mikulášský trénink v parku.

V lednu roku 2021 jsme využili Fit stezky nad Šternberkem. Atleti měli za úkol vyzkoušet si na stanovištích jednotlivé cviky, mezi stanovišti se proběhnout, nezapomenout na řádné rozcvičení včetně prvků atletické abecedy.

V únoru byla dětem nabídnuta procházka lesem – Naučná stezka Prabába. Na určeném okruhu (okolo 4 km) bylo rozmístěno sedm informačních cedulí s medailonky šternberských sportovců (Ladislav Prášil, Tobiáš Handl, Martin Krč, Ivan Uvízl, Pavla Hřivnová, Martin Sadil a David Krejčí).

Měsíc duben nabízel velikonoční putování s atletikou zakončené tajenkou. Atleti, kteří úspěšně splnili osm stanovišť, získali tajenku, kterou později vyměnili za sladkou odměnu.

První trénink byl po dlouhých sedmi měsících zrealizován dne 11.5. 2021. Vzhledem k tehdejším vládním opatřením byly naše atletické tréninky přesunuty do parku. Naši malí atleti si tak mohli zkusit trénovat i v jiném terénu, než v tělocvičně či na hřišti.

Dne 2.6. jsme se opět zapojili do celorepublikového projektu Spolu na startu. Děti měly možnost změřit si své síly ve třech disciplínách – hod, skok z místa a běh. Účast byla skvělá, děti si závody moc užily.

Měsíc červen byl pro nás po dlouhé pauze velmi nabitý. Proběhly 3 kola závodů družstev atletických přípravek. Uskutečnily se 1.6. v Šumperku, 17.6. v Prostějově a 23.6. v Olomouci. Některým dětem se podařilo vybojovat medaile, především v bězích. Účast našich závodníků bohužel nebyla příliš veliká. Kluci se umístili na šestém místě a dívky na místě desátém. Máme tedy co zlepšovat, ale věříme, že nový atletický stadion ve Šternberku nám poskytne skvělé zázemí pro trénování a zlepšování se tak v daných atletických disciplínách.

Letos jsme se také zapojili do projektu Atletika pro celou rodinu. Dne 21.června měl proběhnout trénink rodin s dětmi, který byl bohužel kvůli nepříznivému počasí přesunut na září. Na jeho zrealizování se velmi těšíme a věříme, že bude bohatá účast.

Náš netradiční atletický rok jsme zakončily posledním tréninkem ve čtvrtek 24.6. Během letních prázdnin nás čeká příměstský tábor a soustředění ve Starém Městě.

Těšíme se opět na nový školní rok, který bude opět velmi rozmanitý – jsou naplánované akce jako např. slavnostní otevření stadionu, závody, dodatečné uskutečnění tradičního závodu Králíka Karlíka a spoustu dalšího.

Věříme, že situace již bude příznivá a budeme moci začít trénovat v plné síle. Těšíme se na Vás! :-)

Váš tým trenérek ♥